Знаете ли кои витамини и недостигаат на вашата кожа?

Loading...

Научниците откриле дека некој витамини можат значајно да го намалат стреењето на кожата.
Правилна исхрана е важна за вашата кожа да биде поубава и здрава. Сепак , понекогаш кожата не изгледа убаво, без оглед на се, бидејќи и недостигаат одредени витамини.
Витамин за брчки
Пронајдете го во лосионите и ноќните креми збогатени со витамин А. Научниците докажаа дека витаминот А може да го намали предвременото стареење на кожата. Секако кој сака да изгледа младо треба на лицето да стави крем со витамин А секоја вечер.
Витамин Б3 за црвенило
На етикетите на козметичките производи ќе го под името наицинамид. Докажано е дека го ја зголемува продажбата на природни масла кои ја хидратираат и ја штитат кожата. Ставете крама наутро и невечер пред спиење.

Витамин Ц за дамки
Научниците докажаа дека витаминот Ц го смалува нивото на слободни радикало во телото кои се заслужни за предвремено стареење на кожата. Витаминот Ц ќе ја зацврсти вашата кожа и ќе ја намали видливоста на темните дамки. Нанесете крема секое утро пред да ставите шминка.
Витамин Е за сува кожа
Најдобар производ кој спречува предвремено старење во себе содрќи барем 1% витамин Е. Тој исто така ќе ја намали и штетата настаната од претерано излегување на сонце.
Витамин К за темни кругови околу очите
Во едно истражување се установило дека користењето на крем со витамин К во период од 4 месеца значајно ги намалува темните кругови околу очите. Вашите очи ќе изгледаат поубаво и помладо ако кремата со витамин А ја нанесувате секоја вечер пред спиење.Научниците откриле дека некој витамини можат значајно да го намалат стреењето на кожата.

loading...