Значително подобрена германската деловна клима во февруари

Loading...

Германското деловно расположение значително е подобрено во февруари соопшти во петокот германскиот институт Ifo, чиј индекс на деловна клима забележа најголем скок во изминатите две години.

Институтот Ifo со седиште во Минхен објави во петокот дека неговиот индекс на деловна клима, за чии потреби се анкетираат менаџери на околу 7.000 германски фирми, зајакна во февруари, четврти месец по ред, на 107,4 поени, од 104,3 поени во јануари.Тоа  е негов најголем месечен раст од јули 2010 година, а вредноста ја надмина проценката на економисти што ги анкетираше Ројтерс, кои очекуваа индексот Ifo да достигне 106,2 поени.
Макфакс
Германското деловно расположение значително е подобрено во февруари соопшти во петокот германс

loading...