Зошто е важно да се бакнуваме?

Еден од аспектите на врската што постојано изненадува е тоа колку ни е потребно постојана потврда дека сме сакани и посакувани и исто така колку е лесно да го заборавиме овој чуден факт за себе си и за другата личност.

Зборовите значат многу, но допирите и бакнежите, тој исконски контакт, е она што му е во основа потребно на човекот.
Момците и девојките од The School of Life објаснуваат зошто е важно да се бакнуваме со партнерот, дури и кога сме налутени.

Пронајдете не на следниве мрежи: