Зошто е тешко да се задржи контакт со очите додека зборуваме?

Зошто е тешко да се задржи контакт со очите додека зборуваме? Постои добра причина зошто имаме тешкотии да одржуваме контакт со очите на соговорникот додека разговараме со него, велат научниците … Продолжи со читање Зошто е тешко да се задржи контакт со очите додека зборуваме?