Зошто жените велат “НЕ” на аналниот секс?

Аналниот секс за некои парови е дел од сексуалната рутина, исто како и вагиналниот секс, но за него секогаш најмалку или воопшто не се зборува, па затоа е многу тешко да се процени без соодветно истражување колкав е процентот на оние кои го практикуваат. Но, зошто за него толку малку се зборува? Бидејќи сме конзервативна земја, и е неприфатлив вид на секс? Затоа што помислата на него возбудува хомосексуална конотација, па не сакате некој да помисли дека имате такви желби? Бидејќи аналниот секс е синоним за валкан, извртен секс за кој не се зборува?
Она што жените можат да го кажат од нивна перспектива е дека аналниот секс не е дури ни малку едноставна работа, ниту повеќето жени го сфаќаат лесно. Гледајќи го строго од биолошка страна, дебелото црево едноставно не е создадено за овој вид на активност.
Сепак, многу жени тешко се подготвени да го прифатат, а овие се главните причини:
Аналниот секс боли
Тоа е хомосексуална желба
Зошто баш тој вид на секс мора да се испроба?
Валкано е местото
Нема никаква цел
Недостаток на доверба
Го чуваат како адут
Неговиот „алат“ нема да влезе таму поради малиот простор
Не сакаат повреди и крварење
Здравствени проблеми
Тоа не е за жените
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Аналниот секс за некои парови е дел од сексуалната рутина, исто како и вагиналниот секс, но за него секогаш најмалку и

Пронајдете не на следниве мрежи: