Зошто мажите повеќе сакаат жени со облини?

Во досегашните истражувања многупати е испитуван и скениран машкиот мозок додека ги набљудува жените со облини и жените без облини. Резултатите покажале дека машкиот мозок се активира додека гледа женски облини со ефект сличен како што е консумирањето дрога.
Еве што друго откриваат досегашните истражувања:
1. Облините се знак на плодност
Облините се знак на плодност кај жените, па, како што тврдат истражувачите, затоа жените со облини им се поатрактивни. Со векови плодноста е поврзувана со поголеми гради па таквата слика потсвесно ги привлекува мажите.


2. Послабите девојки изгледаат постаро
Жените со облини на вистинските места изгледаат помладо, кожата им изгледа поздраво, а брчките се помалку видливи.
3. Поголеми гради
Жените со облини имаат поголеми гради и тоа е една од причините зошто мажите прво ги забележуваат жените со облини во споредба со жените без облини.
4. Помеко тело
Послабите жени имаат помалку масти со тоа и потврди тела. Жените со облини едноставно го прават сексот поинтересен, но и попријатен за мажите.

Loading...