Зошто секоја мама е кралица за своите деца?

Loading...

Голем дел од нашето место во нашите срца заземаат нашите родители, но посебно место им припаѓа на нашите мајки. Без оглед на тоа колку години имаме, тие секогаш претставуваат наша поддршка и потпора во животот.
Односите се некогаш комплицирани и чувствителни и турбулентни, но полни со утеха, прегратки и смеа. Нашите мајки се вистински кралици во нашите животи.
Тие нѐ потсетуваат дека никој не е достоен за нашите солзи
Со голема прегратка, тие се нашите најголеми пријателки кои ни покажуваат дека никој не ги заслужува нашите солзи. Тие имаат утеха за сите наши разочарувања и убав збор за секој наш пораз.
Тука се кога ни е потребна помош


Без оглед на тоа дали станува збор за муабет, или пак топла супа кога сме болни, чувањето на нашето дете додека сме излезени или на пат, нашите мајки се тука секогаш.
Нѐ предупредуваат кога ќе претераме
Можеби е чаша вина, или лоша комбинација на облека, или пак лошо ставена шминка – тие се секогаш тука за нас за да не предупредат кога сме претерале.
Ни даваат искрено мислење и совет
Нашите мајки се меѓу ретките луѓе во нашите животи кои се 100% искрени со нас. Затоа, за нас нивното мислење е драгоцено и важно.
Нѐ потсетуваат колку вредиме
И кога нема да веруваме во себе, и кога целиот свет изгледа да е против нас, нашите мајки се тука за да не потсетат колку е важно да веруваме во себе. Нѐ учат на тоа дека животот носи и победи и порази, но без оглед на сѐ, најважно е да веруваме во себе.

loading...