Ивор Мицковски: Наместо нешто да сработиш дента, ти се возикаш со тротинет низ градскава депонија

Поранешен член на СДСМ и жесток критичар на власта, Ивор Мицковски го прозва скопскиот градоначалник, Петре Шилегов дека наместо да сработи нешто, тој се вози со тротинет низ градот.
– Па ако треба 65 километри да пројдеш на тротинет, а си градоначалник, наместо нешто да сработиш дента, ти се возикаш низ градскава депонија. Ако возел со просечна брзина од 20 км на час, значи дека потрошил 3 часа и 15 минути на возикање.
Порано за ваквите се викаше – точак“, напиша Мицковски на својот Фејсбук профил.

Loading...