Игор Јанев: ИВАНОВ итно да испрати писма и ноти до шефовите на 19 држави во светот

Loading...

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ! ПО ИЗЈАВАТА НА ГРКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ПАВЛОПУЛОС; Претседателот ИВАНОВ итно да испрати писма и ноти до шефовите на 19 држави во светот (како и до нивните дипломатски мисии при ОН) со кои се уште немаме воспоставено дипломатски односи, со барање за воспоставување односи под Република Македонија!
ОВА ИНИЦИЈАТИВА ВО ОВОЈ МОМЕНТ Е ОД НАЈГОЛЕМО ДРЖАВНО ЗНАЧЕЊЕ!
НА ВАКОВ ЧЕКОР ОД ПРЕТСЕДАТЕЛ ИВАНОВ ПАВЛОПУЛОС И КАМЕНОС КЕ РЕАГИРААТ! КЕ СЕ ПРЕМИСЛИ И ПОТАМИ!
САМО СО ОВОЈ ПОТЕГ ЧЛЕНОВИ НА ПАРЛАМЕНТОТ ВО ГРЦИЈА КЕ БИДАТ СТАВЕНИ ВО ДОПОЛНИТЕЛНО ИСКУШЕНИЕ ДА НЕ РАТИФИКУВААТ ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР! ОВА АКЦИЈА ОД ИВАНОВ КЕ ОТВОРИ КОНФУЗИЈА И КЕ СТАНЕ ЈАСНО ДЕКА ЦЕЛАТА РАБОТА ПОКАСНО МОЖЕ ДА ПАДНЕ ВО ООН или во Македонија.
Ситуацијата е слична како 1995 со ВС кога ние е ратификуваме Времената спогодба, а Грција НЕ!! Сега ние треба да смениме уставот со обврски, а Грција НЕ МОРА НИТУ ДА ПРИФАТИ БИЛО ШТО ОД Спогодбата. А Ако сакаме на назад да ги вратиме измените кочницата ке бидат албанските гласови и Бадентеровото мнозинство.
Ако не помине во Грција нема ништо ни од евроинтеграциите на Македонија, која според Грците ке биде виновна за ситуацијата.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...