Избелете ги забите со лушпа од банана

Loading...

За да имате блескава насмевка, освен редовната хигиена, избегнувањето кафе и цигари, постои и уште еден трик кој помага за избелување на забите. А едно од природните, ефикасни и бесплатни средства за белеење се наоѓа токму во вашата кујна.
Земете лушпа од банана, потоа со внатрешниот дел масирајте ги забите и непцата околу две минути и на крај исчеткајте ги забите со паста.
Инаку, калиумот, калциумот, магнезиумот и витаминот Д, кои се наоѓаат во лушпата од бананата се одлични за забите и помагаат во нивното избелување.За да имате блескава насмевка, освен редовната хигиена, избегнувањето кафе и цигари,

loading...
Loading...