Избркајте ги комарците со помош на една природна состојка

Loading...

Секој од нас не знае што да прави со талогот од турското кафе а ние ви предлагаме да го искористите за нешто корисно – односно, да ги избркате комарците од дома… Комарците не сакаат одредени мириси, а кафето е еден од нив.
Иако има многу различни начини да се одвратат нападите на летачките напасници, овој е најевтин, и секој дома ја има оваа неопходна состојка.
Талогот на црно кафе се користи за многу работи, за пилинг на кожата, во борбата против целулитот, а исто така е ефикасен и во борбата против комарците.
Талог од кафе се става на алуминиумска фолија која се става на чинија. Важно е пред следниот чекор талогот да биде потполно сув. Потоа чинијата се поставува на рамна површина што е на отворено.
Талогот се пали со долг кибрит или стапче, а кога ќе почне да чади, производот е подготвен и нема да има повеќе комарци. Освен со талог од кафе, овој трик функционира и со гранули за инстант кафе.

loading...