Измерени минус 71 степен во сибирското село Ојмјакон

Loading...

Рекордни минус 71 степен се измерени во руското село Ојмјакон, во Сибир.

Во ова село живеат 500 жители, кои велат дека зимите во последните години се потопли бидејќи температурата се движела меѓу минус 40 до -50 степени.
Макфакс
Рекордни минус 71 степен се измерени во руското село Ојмјакон, во Сибир.

Во ова с

loading...