Измислена апликација која може да сруши авион?!

Loading...

Германскиот експерт за безбедност Хуго Тесо, измислил апликација со која слободно може да се контролира и авион. Демонстрацијатаза примената на оваа апликација Тесо ја извршил на ИТ-конференцијата која била одржана во Амстердам. Уредот го носи името “Кутија за хакирање”, а на него работел три години, откако набавил опрема на eBay.
Тој ова го направил со искрени намери. Неговата цел била да го покаже развитокот на технологијата, и можните последици доколку оваа апликација дојде во погрешни раце.
Сепак, вреди да се напомене дека апликацијата функционира само тогаш кога авионот е контолиран од страна на автопилотот.Германскиот експерт за безбедност Хуго Тесо, измислил апликација со која слободно може да се контролира и авион. Демон

loading...