Израелската армија бара од Палестинците во градот Газа да ја напуштат областа

– Израелската армија побара од Палестинците во градот Газа, кој се наоѓа на северниот дел на Појасот Газа, да го напуштат регионот и да мигрираат во Деир ал Бaлах во централниот дел на Појасот.Според информациите добиени од локални извори, израелската армија фрлила летоци во градот Газа. Во брошурите се наведува дека градот Газа ќе биде „опасна зона на судири“.Минатата недела израелската армија издаде известување до Палестинците кои живеат во одредени населби во градот Газа да ја напуштат областа. А во новите брошури се бара евакуација на целиот град.Во Појасот Газа живеат околу 2,3 милиони луѓе, за кои принудната миграција стана вообичаен начин на живот.Приближно 1,9 милиони Палестинци во Појасот Газа се принудно раселени од почетокот на израелските напади на 7 октомври.Овие Палестинци мораа да мигрираат неколкупати поради континуираните напади на израелската армија.

Пронајдете не на следниве мрежи: