Илон Маск: Мобилните телефони повеќе нема да постојат

Илон Маск е познат по амбициозните тврдења, а неговите најнови се однесуваат на паметните телефони. Имено, тој верува дека мозочните чипови на неговата компанија Neuralink ќе ги заменат телефоните.Одговарајќи на објавата на Ксу, Маск напиша: „Во иднина нема да има телефони, само Neuralink “.Објавата на која одговори Маск дојде од профил на пародија, а беше прикажана фотографија генерирана со вештачка интелигенција на која држи телефон со мрежа на челото.„Дали би инсталирале Neuralink во вашиот мозок за да можете да го контролирате вашиот нов телефон со вашите мисли да го прочитате барањето објавено покрај фотографијата?
Would you install a Neuralink interface on your brain to allow you to control your new X phone by thinking? pic.twitter.com/gFN2BfN4Ea— Not Elon Musk (@iamnot_elon) June 16, 2024
Ова предизвика мешани реакции од корисниците на Ксу. „Не, нема шанси“, „Не“, „Нема шанси, подобро да се откажам од пивото“, „Те сакам, Илон. Но, нема шанси да ставам нешто во мојата глава“, „Никогаш “, „Можеби“, „Прво не без опширно истражување“, „Мислам дека би“, се дел од коментарите под оваа објава.

Пронајдете не на следниве мрежи: