Имало ли планови на Москва за обединување на Македонија? Документ од 1949 година

Loading...

Имало ли планови на Москва за обединување на Македонија? Документ од 1949 година

Филип Петровски на неговиот сајт објави интересен документ кој ЦИА пред некоја година го направи достапен онлајн. Тој во неговиот пост напиша:

Според овој документ кој ви го приложувам, а кој не е познат на нашата (МАКЕДОНКАТА) јавност, ЦИА сметале дека Москва има план да ја обедини Македонија.

Детално е прикажано за кои територии се работи…

Чувствував одговорност и обврска да го направам достапен овој документ, а поврзан со моите истражувања на тема МАКЕДОНИЈА. Имав идеја, на времето, да објавам поголема количина на документи на ЦИА кои се интересни да се знаат. Но, поради ПРЕВРАТОТ од 27 април 2017 до тоа не дојде. Здравје.

Линк до оригиналниот текст: Имало Ли Планови На Москва За Обединување На Македонија? Документ Од 1949 Година

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...