“Имаме играчи со мад..а, затоа ја победивме Словенија“

Loading...

Ристо Николов го потенцираше тимскиот дух и неверојатниот карактер како главен фактор за вчерашната неверојатна победа над Словенија среде Љубљана.
“Кога имате еден натпревар како денес, кој да бидам искрен јас лично го одиграв лошо, а имате соиграчи кои те бодрат и ти даваат сила, тоа е само уште доказ за нашата големина, за карактерот. Имаме во тимот играчи со мад..а, кои ги бодрат останатите и кои ја преземаат одговорноста кога е најважно. Овој меч го добивме само со храброст, во сите клучни моменти бевме на висина на задачата. Противникот можеби е поквалитетен на хартија, но ние добро ги познававме, ги знаеме од натпреварите со нив низ годините и одлично одговоривме на предизвикот“, изјави Николов.

loading...