Имате 25 години. Еве неколку правила за живот за вас.

Loading...

Сега сe ви e јасно. Созреавте. Кога ќе наполните 25 години, многу нешта најверојатно ќе ви станат јасни. Нештата што не ви се допаѓале, нема да ве засегаат повеќе. Покрај тоа, подобро ќе ја разберете личноста која сакате да станете. Можеби причината е тоа што сте поминале половина од 20-тите, па љубопитни сте за што е следно. Земавте автомобил. Конечно се чувствувате доволно возрасни и одговорни за да изнајмите автомобил кога сте во странство. Па, упатете се негде со вашето ново чувство на независност. Знаете како сакате да се одвиваат доцните 20-ти. Веќе сте на половина од оваа декада во вашиот живот, но тоа воопшто не е лошо. Дефинитивно сте направиле некои грешки, сте научиле од нив и сега полесно можете да ги избегнувате проблемите од минатото. Првиот дел од 20-тите е одлична пракса и сега знаете како да се правите со вториот. Имате желба да ги советувате помладите. На почетокот можеби ќе ви изгледа чудно, но помладите ќе почнат да бараат совет од вас. Можете да почнете многу разговори кажувајќи ја вашата возраст, а надежните млади луѓе ќе бидат полни со прашања. Сфативте дека животот не е трка. Кога ќе наполните 25 години, луѓето околу вас ќе почнат да се венчаат, да патуваат низ светот и да имаат деца. Секој еволуира и тргнува на различен пат. Овој период е совршен да бидете задоволни со вашето патување. Ќе сфатите дека животот не е натпревар. Тој треба да се живее со разно темпо, а вие не треба да се срамите од вашето. Факултетот би изгледа како нешто од далечното минато. Кога ќе наполните 25 години, нема да се чувствувате толку приврзано со факултетот. Нема да се чувствувате како студент кој само што излегол во вистинскиот свет. Веќе сте го пробале вистинскиот свет и без разлика која е вашата струка, дипломата повеќе не ве дефинира толку многу.
КОНЕЧНО чувствувате дека живеете за себе. Полнењето 25 години има способност да го промени вашиот мозок. Ја прифаќате оваа нова возраст и ќе почне да размислувате за изминатите. Повеќе не ви е грижа дали ќе ги импресионирате другите. Почнувате да правите нешта што навистина ги сакате, без разлика што мислат другите.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...