Има ли Викторија Лоба воопшто македонско државјанство?

Во дел од кампањата за промена на уставното име се користи буквално се. Јавните личности од секаков вид, популарни и помалку популарни тријат раце и се надеваат на некое илјадарче. На нашата редакција и западна во интерес обраќањето на Викторија Лоба. Видеото е во прилог.

Викторија Лоба ЗА европска Македонија

„Ова е најголемата шанса за Македонија да стане силна и сериозна држава“. – Викторија Лоба #ИзлезиЗА

Gepostet von Излези ЗА европска Македонија am Montag, 17. September 2018

Сакаме да ја прашаме нешто! Сигурна си дека треба да гласаме ДА? Ова го препорачуваш како најдобро решение како МАКЕДОНКА, како државјанин на оваа држава? Ние почитувана немаме две држави, две државјанства. Имате ли вие Викторија Лоба македонско државјанство и ако одговорот е-да, од кога? Бидејќи она што ние го знаеме е дека воопшто немате државајнство во Република Македонија. Ако ова се докаже како вистинито претставува скандал од најголем степен, и отвора можност и државјани на Косово, Албанија, Грција или некои други држави да се вклучат во кампањата директно и за пари да ни го сменат уставното име на Референдумот, кој во најмала рака се одвива под сомнителни околности.