Индијанското лето подолго ќе трае – Временска најава за периодов

Loading...

Под влијание на многу топла воздушна маса за овој дел од годината и која продира од југ и во следните денови ќе се задржи стабилно, суво и сончево време со сосема мала локална облачност.
Поради позиразеното јужно и југозападно струење на висина во воздухот ќе биде присутна Сахарска прашина и песок.


Максималните дневни температури на воздухот ќе се искачуваат во интервалот од 22 до 29 степени додека во најтоплите региони истите има услови да се искачат до околу 31 степен.

loading...