Индустриското производство во Шпанија 16-ти месец во пад

Loading...

Индустриското производство во Шпанија во декември бележи пад 16-ти месец по ред, иако темпото на падот е благо успорен, покажуваат податоците на локалниот завод за статистика.

Календарски прилагоденото индустриско производство во декември е намалено за 6,9 отсто во споредба со истиот месец претходната година, објави INE.Ова претставува благо успорување на падот на годишно ниво, со оглед дека во ноември падот изнесувал 7,2 отсто.Сите сегменти во индустријата, со исклучок на енергетскиот, забележаа пад на производство.
Makфакс
Индустриското производство во Шпанија во декември бележи пад 16-ти месец по ред, иако темпото на падот е благо успорен, пок

loading...
Loading...