Инстаграм воведува НОВА ОПЦИЈА – ова ќе ги израдува многу корисници!

Loading...

Минатата година, Инстаграм започна со додавање на некои опции слични на Snapchat, кои беа користени за да ги доведе пријателите на профил со прикажување на нивната апликација на Инстаграм на камера. Сега, по краток период на тестирање, широко се лансираат QR кодови кои ќе ја извршат истата работа, но со една клучна разлика – луѓето што се обидуваат да го најдат вашиот профил можат да ги гледаат преку која било апликација за камера што може да прочита QR-кодови.

Се чини дека Инстаграм сериозно ја сфаќа својата конкуренција, штом редовно работи на подобрување на својата популарна апликација. Покрај најавата дека ќе спроведе разговор со Facebook Messenger, сега имаме уште една вест поврзана со пребарување на профили. Секој профил ќе има свој QR код, кој ќе можете да го снимите со која било апликација за скенирање на QR-код. 

Без разлика дали сакате само побрзо да се поврзете со нови познаници или полесно да комуницирате со нови луѓе, QR-кодот ќе знае свесно да олесни многу сегменти на пребарување на профили. За да го најдете вашиот QR-код, само погледнете во менито за профили и започнете да ја користите оваа нова опција.

loading...