Интерпол до Рускоска: За потерницата за Груевски контактирајте ги домашни власти

Loading...

Откако вчера обвинителката Вилма Рускоска изјави дека Интерпол одбива да ја објави меѓународната потерница за експремиерот Никола Груевски, оттаму топката ја префрлија кај домашните институции во Скопје, пренесува “Алсат М“.
– Дали или кога полицијата во која било од 194-те земји-членки на Интерпол споделува информација со Генералниот секретаријат во Лион поврзана со истраги или индивидуи, тогаш оваа информација останува во сопственост на таа земја-членка. Па така, Интерпол не коментира за конкретни случаи или индивидуи, освен во посебни околности и со одобрение на засегнатата земја-членка. Во однос на вашето барање, би ве советувале да ги контактирате соодветните домашни власти, велат од Интерпол.

loading...