Информација доставена од ДБК до Томислав Чокревски, по повод протестите на студентите во 1997

Loading...

УДБК Скопје располага со сознанија… Дојде до ерупција на незадоволство помеѓу студентите… за да подоцна стане општонародно востание… Ние студентите не сме против правата на студентите од малцинствата…
Но, со сите сили ќе се спротивставиме до крај на создавање на етнички чист факултет и создавање на паралелни институции кои ќе водат кон федерализација на Македонија.
Оваа „барање на човекови права“ на крај доведе до војна во Македонија во 2001. Отворањето на вратите од Владата на СДСМ не водеше токму кон тоа и ние како студенти решивме да се спротивставиме на тоа.
Во март 1997 УДБК од Куманово заведува во обработка по линија МАКЕДОНСКИ ЕКСТРЕМИЗАМ го заведува ФИЛИП ПЕТРОВСКИ, роден во 1972, студент на Филизофскиот Факултет под псевдоним Марта.
Лицето е интересно за службите како организатор и водач на протестите организирани во контекст на борбата за УНИТАРНОСТ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК…

УДБК Скопје располага со сознанија… Дојде до ерупција на незадоволство помеѓу студентите… за да подоцна стане општонародно востание… Ние студентите не сме против правата на студентите од малцинствата… Но, со сите сили ќе се спротивставиме до крај на создавање на етнички чист факултет и создавање на паралелни институции кои ќе водат кон федерализација на Македонија. Оваа „барање на човекови права“ на крај доведе до војна во Македонија во 2001. Отворањето на вратите од Владата на СДСМ не водеше токму кон тоа и ние како студенти решивме да се спротивставиме на тоа. Во март 1997 УДБК од Куманово заведува во обработка по линија МАКЕДОНСКИ ЕКСТРЕМИЗАМ го заведува ФИЛИП ПЕТРОВСКИ, роден во 1972, студент на Филизофскиот Факултет под псевдоним Марта. Лицето е интересно за службите како организатор и водач на протестите организирани во контекст на борбата за УНИТАРНОСТ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК…

Gepostet von Filip T. Petrovski am Sonntag, 7. Oktober 2018

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...