ИН МЕМОРИАМ: Почина македонскиот режисер Богдан Поп Ѓорчев

Loading...

ИН МЕМОРИАМ: Почина македонскиот режисер Богдан Поп Ѓорчев

Најпознат ТВ проект на нашиов режисер беше ТВ серијата „Трст виа Скопје“. Тој беше и сценарист и режисер на оваа телевизиска серија во продукција на Македонската телевизија. Исто така ги режирал и играните филмови „Поштар“, „Јагне на ражен“ и „Исчекување“ како и сериите „Случки од животот“ и „Еурека“.

Дипломирал на Академијата за филм во Москва.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...