ИРИ: Заев има поголема доверба од Мицковски, најново истражување

Loading...

ИРИ: Заев има поголема доверба од Мицковски, најново истражување

Истражувањето е спроведено за потребите на ИРИ (меѓународен републикански институт) помеѓу 2 февруари и 6 март 2020 година. Податоците се собрани преку интервјуа „лице в лице“. Големината на примерокот по земји варира помеѓу n = 966 и n = 1 517 и маргината на грешка се движи од 2,5 до 3,2 проценти.

Според ова истражување Заев има поголема доверба кај граѓаните од Мицковски.

Ако се има предвид дека ИРИ се смета за поблиско до десницата овие бројки се многу загрижувачки за партијата на Мицковски. Исто така истражувањето е правено пред скандалите кои Мицковски ги предизвика за време на кризата со КОРОНА, одењето по теретани и по кафани, кои засигурно му го урнаа имиџот и поддршката дополнително.

Потсетете се на случајот со кафаната на Боемска тука:

ЕБР ја блокирала кафаната на „Боемска улица“, се бараат снимките дали навистина Мицковски бил таму

И на случајот со теретаните тука:

Мицковски призна дека се јавувал во внатрешната контрола на МВР по повод случајот „Теретана“

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...