Истече амонијак од фабриката „Ледо“ во Загреб

Loading...

Во погон во фабриката за сладолед „Ледо“ во Загреб, во вторник наутро дошло до истекување на амонијак, но нема опасност за околината и за луѓето.Како што соопштија од Канцеларијата за итни случаи на градот Загреб, до истекувањето дошло поради пукање на вентилот на системот, кој е затворен и во тек е санација.На местото се наоѓаат пожарникари со повеќе возила, полиција и екипа на итна помош, како и службеници од канцеларијата за управување со итни случаи.
МакфаксВо погон во фабриката за сладолед „Ледо“ во Загреб, во вторник наутро дошло до истекување на амонија

loading...