Исчистете го телото за 48 часа

Loading...

Доколку здравствената состојба ви го дозволува тоа, секогаш е вистински момент за детоксикација на организмот.
Повременото чистење на организмот е препорачливо, но секако треба да се следат и советите од лекарите. Не дозволувајте да гладувате.
Една од диетите кои можете да ги примените е моно диетата која подразбира конзумирање само на 1 вид храна (2-4 дена).


Секако, препораката е да користите органска, непрскана храна. Доколку се решите да ја примените оваа диета, се порепорачува и да пиете до 2 литри вода дневно.
Предлог намирници за оваа диета:
Јаболки – погодни за оние кои имаат проблеми со метаболизмот
Круши – погодни за луѓето кои страдаат од алергии
Грејпфрут – погоден за болести на црниот дроб или воспаленија на слузокожата
Интегрален ориз – за луѓето со висок притисок
Морков – за проблеми со варењето

loading...
Loading...