Италија: Маж осуден на домашен притвор бара затвор, го нервира сопругата

Loading...

Маж осуден на домашен притвор се пријавил во полициска станица и побарал да биде ставен во затвор затоа што животот во заедница со неговата сопруга и нејзиното семејство бил „невозможен“, соопштија италијанските карабинери.
Триесетгодишниот Албанец кој живее во Гвидонија Монтеселио, во близина на Рим, „повеќе не може да издржи принуден соживот со сопругата“, велат карабинерите од соседниот град Тиволи.
„Во очај решил да побегне, спонтано да се пријави кај карабинерите и да побара од него да ја отслужи казната зад решетки“, додаваат тие.
Човекот е осуден на неколку месеци домашен притвор за злосторства поврзани со дрога и треба да отслужува таква казна неколку години, што му изгледало безнадежно, изјави капетанот Франческо Џакомо Феранте од Тиволи.
Тој рече дека „неговиот живот станал пекол“ и „дека не може повеќе“, па „сака да оди во затвор“, објасни капетанот.
Кога се пријавил кај карабинерите, мажот бил уапсен поради кршење на куќниот притвор, а правосудните органи наредиле да биде ставен во затвор.

loading...
Loading...