И болницата „Козле“ станува Ковид центар

Loading...

Болницата „Козле“ ќе почне да прима пациенти заразени со корона вирус. Децата кои сега се сместени таму ќе бидат преместени на Детската клиника.
Болницата има 60 места за возрасни заразени со Ковид 19 и 15 за деца. Ќе дојдат и лекари и медицински сестри од другите градови, како и од Инфективна клиника.

loading...