И Бугарија ја промени песната за Евровизија

Loading...

Песната „Кисмет“ со која Бугарија требаше да се претстави на Евровизија, по спорот за аворкисте права е повлечена од Бугарската национална телевизија.
Откако Бугарската национална телевизија не можела да донесе конечен заклучок за тоа на кого се авторските права за песната „Кисмет“, која ја изведуваат Елица и Стојан, се решиле за таа одлука.

Тие тврдат дека продуцентите лажеле за тоа на кого му припаѓаат авторските права, бидејќи Џонатан Тесе, музичар и продуценти од Аргентина воопшто не бил информиран за финалната верзија на песната што беше избрана да ја претставува Бугарија во Малме.
Бугарија сега ќе се претстави со песната „Only Champions“, во изведба на дуото Елица и Стојан.Песната „Кисмет“ со која Бугарија требаше да се претстави на Евровизија, по спорот за аворкисте права е по

loading...