И во радовишко нелегално се одгледува марихуана

Loading...

Во местото викано Телешорски извори во атарот на село Смиланци, радовишко полицијата откри нива на која се одгледува марихуана. Заради основано сомнение за сторено кривично дело неовластено произвотство и пуштање во промет на наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурсори полицијата поднесе пријава против К.М. на 53 и Н. Т. на 45-годишна возраст.
На парцела во сопственост на сега веќе починато лице од село Подареш на лице место е фатен еден од осомничените.
Пронајдени се околу 58 стебла од растението канабис сатива, кои веќе се откорнати и дадени на вештачење.

loading...