И на Википедија веќе сме Северна Македонија

Loading...

На глобалната он-лајн енциклопедија, Википедија, почна да се употребува новото име на државава, Република Северна Македонија. Напишано е повеќе светски јазици.
Образложението е дека промената на името е направена со Додоворот од Преспа, потпишан од министрите за надворешни работи Никола Димитров и Никос Коѕијас, со кој е ставен крај на 27-годишниот спор меѓу Скопје и Атина.

loading...