И ова не го бевме виделе: Вака факултетот ги спречил студентите да не препишуваат на испит!

Loading...
Bhagat Pre – University College, еден од факултетите во Индија се најде на мета на критиките откако од студентите било побарано да стават картонски кутии на главите, за да не можат да препишуваат од своите колеги, пишуваат британските медиуми.
Службите на факултетот се извиниле, откако фотографиите на кои се гледа оваа бизарна постапка која стана вирална, се проширија на социјалните мрежи. Имено, кутиите на предната страна имале квадратен отвор за студентите да можат да го видат само тоа што се наоѓа пред нив.
ANI@ANI
Karnataka: Students were made to wear cardboard boxes during an exam at Bhagat Pre-University College in Haveri, reportedly to stop them from cheating. (16.10.2019)Bild auf Twitter anzeigenBild auf Twitter anzeigenBild auf Twitter anzeigen
loading...