Каде има најголема излезност?

Loading...

Најголема излезност на референдумот до 13 часот има во скопските општини Центар и Карпош, по кои следуваат Крива Паланка, Сарај и Крушево. Според податоците на Државната изборна комисија ДИК, скопската општина Центар „води“ во излезноста на граѓаните на денешниот референдум во Македонија.
Еве ја листа со наголема излезност по општини до  13 часот.
Општина Центар – 26.29% (гласале 11.409 граѓани), Оптина Карпош – 23.97% (гласале 12.863 граѓани), Општина Крива Паланка – 22.36% (гласале 3.800 граѓани), Општина Сарај – 21.24% (гласале 6.608 граѓани), Општина Крушево – 20.77% (гласале 1.648 граѓани)

loading...