Каков е мозокот на бизнисмените? Како тие размислуваат?

Loading...

Луѓето кои се занимаваат со бизнис имаат поинаков свветоглед од луѓе кои не се претприемачи, работат за плата или административна работа.
Бизнисмените се фокусираат главно на три точки: профит, време и цел.
Профит
Профитот е многу важен за луѓе што се занимаваат со бизнис бидејќи тоа е чистата заработка кои тие ја имаат од својата дејност.
Освен профитот, постојат и други средства кои се пренаменуваат за производство или опрема. Трошоците се вложуваат во стекнување на услови за работа, а профитот е она што останува за лична награда.
Колку е поголем профитот, толку е поголема и заработката и наградата на бизнисменот.
Време
Бизнис умовите добро знаат дека времето е всушност пари и тие не се расфрлаат залудно со трошење на време на неважни работи.
Во суштина бизнисмените работат 24 часа, 7 дена во неделата, дури и кога изгледа дека одмораат или се излезени.
Цел
Бизнисмените се целно-ориентирани и имаат долгорочни планови и стратегии. Луѓето што имаат свој бизнис гледаат во иднината и се трудат да го развиваат својот бизнис план.

loading...
Loading...