Како брзо и едноставно да се откажете од цигарите?

Колку пати до сега сте се зарекле дека ќе ги оставите цигарите, но за ден или два повторно сте на старото. Знаете и сами како оди тоа. Прво една само со кафето, потоа повеќе кафиња на ден од претходно само за да запалите цигара. И… една по една отиде кутијата, а вие сте понервозни и разочарани од својот карактер.
Антониа Сципина, лекарка од Русија, им советува на своите пациенти како да престанат со пушењето. Според неа, оваа смеса целосно ја убива желбата за пушењето, а подготовката е прилично едноставна. Во текот на денот треба да се испие целата содржина на теглата. Консумирајте секој ден додека желбата за пушење целосно ја снема.
Смесата се прави за една минута, а желбата за пушење ќе ја снема за цел живот. Потребни ви се суви листови од тегавец (боквица).

Подготовка:

Неколку листови се ставаат во тегла и се покриваат со половина литар провриена вода. Во текот на денот треба да се испие целата содржина. Консумирајте секој ден додека вашата желба за пушење целосно не престане. Докажано е дека билката ја намалува потребата на телото за никотин.
Првите резултати би требало да ги почувствувате по седум дена. Постои голема веројатност по еден месец вашата желба за пушење целосно да ја снема. Доколку тоа не се случи, продолжете додека не престанете со пушењето.