Како во гроб: Најмалите станови во светот

Loading...

Најмалите станови во светот имаат само 1,7 метри квадратни се наоѓаат во Токио, месечно за нивно имзнајмување се потребни 585 долари. Во прашање се мали „ковчези“, без прозори, а нивните жители делат иста бања. Во цената е вклучено греењето и електричната енергија. Но во овие станови дури и неклаустофобична личност не би се чувствувала пријатно. Пред да кажете луди Јапонци, имајте во предвид дека овие луѓе дури и во Јапонија се осудени од јавноста.

Најмалите станови во светот имаат само 1,7 метри квадратни се наоѓаат во Токио, месечно за нивно имзнајмување се потре

loading...