Како во СССР се запирале епидемиите од смртоносни болести?

Како во СССР се запирале епидемиите од смртоносни болести? Советските власти никогаш не се задоволувале со половични мерки кога станувало збор за опасни епидемии. Во борбата против нив често покрај … Продолжи со читање Како во СССР се запирале епидемиите од смртоносни болести?