Како да ги надминете проблемите во првата година од бракот?

Loading...

Првата година од бракот за многу партнери е најтешка, особено ако порано не живееле заедно. Сe навикнувате да делите кревет со некого, бања, кујна и да имате сериозни обврски.
Тоа е период кога многумина сфаќаат дека забавата е готова и сега е време да се однесуваат возрасно, пишува Daily Mail.
Сексологот Трејси Кокс дава неколку совети како да бидете среќни во првата година од бракот.
Прво што треба да признаете дека навикнувањето нема да се случи преку ноќ. Ова ќе го отстрани притисокот што ќе се појави и ќе разговарате со вашиот партнер. Плус, во бракот секогаш треба да бидете искрени и отворени за своите чувства, без оглед дали се добри или лоши.


Запомнете да се забавувате. Бракот е сериозна институција, но сепак сте не треба да заборавите на своите пријатели. Дејствувајте соодветно. Правете сè што ве прави среќни.
Разговарајте за тоа што очекувате едни од други.
Не грижите се ако поретко водите љубов. Ако ви е здодевно во сексот, разговарајте со партнерот за тоа.
Не се мачете со идејата дека бракот ќе трае вечно. Доколку љубовта згасне или вашиот партнер направи непростлива грешка, секогаш постои развод.
Правилно поделете ги домашните задачи. Запомнете, во бракот не е само жената. Секој мора да ги знае своите обврски.
Дружете се со други брачни парови. Ќе бидете поддршка едни на други.
И запомнете, бракот не мора да биде совршен. Понекогаш вашиот партнер ќе ви недостасува кога ќе оди во продавницата за да купи млеко, а понекогаш ќе ви пречи што дише. Проблемите во бракот се сосема нормални.

loading...
Loading...