КАКО ДА ИЗВЛЕЧЕТЕ МАКСИМУМ ОД ПОЗАТА 69?

Loading...

Најпрво ќе ви дадеме неколку совети за класичната 69-ка, а потоа ви нудиме да пробате нешто нови и подобро – напредната 69-ка.

Класичната поза 69

Положбата е лежечка. Ако е жената над мажот тоа значи дека таа ја бира силата и динамиката на играта, што всушност за припадничките на поубавиот пол е многу полесно.

Во случај кога мажот е над жената потребна е малку поголема контрола на потезите и длабочината за да не дојде до незгода. Оваа положба може да биде и во лежечка позиција, но на страна, што на партнерите им дава додатна слобода.

Напредната поза 69

Сакате да испробате нешто ново? Тогаш зачинете ја класичната поза 69 и претворете ја во незаборавно искуство. Еве вака, целата приказна се одвива околу мажот, кој наместо да лежи мора да седи, да клечи или да стои. Не е едноставно, но сепак дава фасцинантни резултати, особено ако партнерите се флексибилни и сакаат предизвици.

Додека мажот на пример клечи на кревет или покрај него, партнерката е на лактови и колковите ги потпира на рамената на партнерот, а мажот ја придржува. За оваа поза е потребна сила и концентрација, затоа ако не сте подготвени, подобро одберете го класичниот и проверен начин.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...