Како да се разберете себеси и другите еднаш засекогаш?

Loading...

Добриот психолог може да ви каже како да се соочите со многуте тешкотии што ги носи животот. Некои професионалци не само што им помагаат на нивните клиенти, туку ги споделуваат нивните совети и онлајн. Овде спаѓа и психологот Антон Шутов, кој го користи неговиот Твитер профил за да сподели многу важни нешта што ги научил во текот на неговата кариера.
Психолог советува: Како да се разберете себеси и другите еднаш засекогаш?
Корисни совети
Стресот не е само ваш непријател, туку и ваш сојузник. Ако личноста нема никаков стрес и се чувствува сосема удобно, ќе почне да чувствува здодевност, а неговата животна енергија ќе се намали на нула. Ова може да предизвика депресија. Постојаниот, слаб стрес нè активира.
Застанете за момент и вдишете длабоко. Потоа издишете полека. Бавното дишење и длабоката релаксација овозможуваат поголем проток на кислород во крвта. Ова помага при зголемување на фокусот на важните нешта и при намалување на влијанието на стресот. Исто така и ќе ве врати во сегашниот момент.


За да ја зголемите вашата свесност и да се чувствувате поприсутни, психолозите советуваат да пробувате што е можно повеќе нови работи – нови часови, нови патеки за пешачење, нови теми, нова храна, нови хобија и слично. Ова ја зголемува вашата свесност и ве прави посилни.
Ако треба да се соочите со предавство, не заборавајте дека тоа работи само во една насока. Само предадената личност го чувствува, додека другата најчесто не го разбира. Не трошете го вашиот здив обидувајќи се да објасните што било. Нема да постигнете ништо.

loading...