Како да станете магнет за љубов? – втор дел

Loading...

Еве го уште еднаш и првиот дел, но сега заедно и со вториот дел. За да станеш магнет за љубов, мораш да се ослободиш од минатото. Се разбира, минатото е тоа што е, тоа не може да се промени, но можеме да го промениме нашиот став кон него. За да станеш магнет за љубов, мораш да се ослободиш од минатото и да им простиш на сите што те повредиле. Како да се успее во ова, открива Тијана Ракиќ, НЛП тренер (невролингвистичко програмирање). Сите ние мислиме дека љубовта треба да падне од небото, дека ние не треба да правиме ништо овде, да работиме напорно, ниту да учиме, и дека сe ќе оди лесно ако “тоа е тоа правото“. Значи, ние го привлекуваме она што ние потсвесно го чувствуваме и она во што длабоко веруваме, а не она што мислиме дека сакаме. И тогаш постојано повторуваме дека нема љубов, дека не сме среќни во љубовта, дека сите се вистински веќе зафатени и слично.
Пробајте го ова можеби ќе успеете! Обидете се да се направите вежба предложена од Тијана Ракиќ, НЛП мајстор тренер. – Затворете ги очите. Замислете дека вашата љубов се случува токму сега. Предизвикајте ги овие чувства во себе. За да го направите ова на најдобар начин, дефинирајте го во идеалот на вашиот идеален партнер. Какви карактеристики, како изгледа, како комуницира, како да се однесува. она што е за вас, она што сакате од него, што буди чувства во вас, смеејќи се, она што тој сака, она што во вашата врска ве прави среќен/а. Замислете што повеќе детали – вели Тијана.
Ова е забавно вежбање, но исклучително корисно, го објаснува нашиот соговорник Ракиќ .
Не е возможно да го привлечете вистинскиот партнер ако ние и самите не знаеме што точно сакаме. Сите ние, како поединци, сме специфични во нашите желби. – Затоа размислете, дефинирајте го она што го сакате во вашето партнерство – додава Ракиќ. – Нашето искуство на односите од минатото и како можат да влијаат врз идните односи. Една од главните причини што не спречува да се најдеме вистинската љубов е тоа што ние немаме капацитет да заборавиме и простиме се што се случило во претходните врски, и тоа што не повредило, фрустрирало, исплашило… Со задржување на минатото блокирана ни е иднината, но иднината која е оптоварена со минатото неможе да биде слободна и неизвесна – вели Тијана.
ПРИФАЌАЊЕ НА СЕ Е ОТВОРЕНА ВРАТА КОН СРЕЌАТА. Простувањето создава промена на енергија и нe ослободува. Тоа не значи дека ние треба да сакаме лице што ни нанесува болка, но тоа значи дека таа може да се прости и да се ослободите од горчливите чувства. Понекогаш луѓето, дури и кога тие одлучуваат да простат, тоа го прават на рационално ниво на интелигенција, тоа не е доволно. Потребно е вистинско духовно и емоционално простување и тоа е доста сериозна практика, како што се медитацијата и молитвата . Невро-јазично Програмирање (НЛП),со која се занимава нашиот соговорник, е многу едноставна и ефективна методологија за примена на духовните принципи во нашиот секојдневен живот. Победете го стравот од отфрлање со безусловно прифаќање на себе. Дозволете си да бидете среќни и отворени за љубов ,без страв , препорачува Тијана. Не постои нешто чија моќ е толку голема што стои на пат на вашата среќа. Престанете да се обидувате да ги натерате сите да ве прифатат. Не секој ќе ве прифати, и тоа е нормално. Прифататете се сами, а потоа ќе дојде и љубовта – вели Ракиќ.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...