Како да станете магнет за љубов? – прв дел

Loading...

За да станеш магнет за љубов, мораш да се ослободиш од минатото. Се разбира, минатото е тоа што е, тоа не може да се промени, но можеме да го промениме нашиот став кон него. За да станеш магнет за љубов, мораш да се ослободиш од минатото и да им простиш на сите што те повредиле. Како да се успее во ова, открива Тијана Ракиќ, НЛП тренер (невролингвистичко програмирање).
Сите ние мислиме дека љубовта треба да падне од небото, дека ние не треба да правиме ништо овде, да работиме напорно, ниту да учиме, и дека сè ќе оди лесно ако “тоа е тоа правото“. Значи, ние го привлекуваме она што ние потсвесно го чувствуваме и она во што длабоко веруваме, а не она што мислиме дека сакаме. И тогаш постојано повторуваме дека нема љубов, дека не сме среќни во љубовта, дека сите се вистински веќе зафатени и слично. Пробајте го ова можеби ќе успеете.
Обидете се да се направите вежба предложена од Тијана Ракиќ, НЛП мајстор тренер. – Затворете ги очите. Замислете дека вашата љубов се случува токму сега. Предизвикајте ги овие чувства во себе. За да го направите ова на најдобар начин, дефинирајте го во идеалот на вашиот идеален партнер. Какви карактеристики, како изгледа, како комуницира, како да се однесува. Она што е за вас, она што сакате од него, што буди чувства во вас, смеејќи се, она што тој сака, она што во вашата врска ве прави среќен/а. Замислете што повеќе детали – вели Тијана. Ова е забавно вежбање, но исклучително корисно, објаснува Ракиќ.  Не е возможно да го привлечете вистинскиот партнер ако ние и самите не знаеме што точно сакаме. Сите ние, како поединци, сме специфични во нашите желби… (продолжува) А од уредникот и бонус музика во оваа прилика.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...