Како да ја извадите плутената тапа што паднала во шишето вино?

Loading...

На сите ни се има случено да пробаме да отвориме шише вино и да ја „изгубиме“ плутената тапа на дното на шишето. Иако нема да се случи ништо и виното ќе биде добро за пиење, овој трик ќе ви помогне да ја извадите.
За да ја извадите плутената тапа, потребна ви е пластична лента и сурова моќ. Исечете ја лентата на половина и ставете на во шишето. Наместете ја под тапата и влечете силно нагоре. За силните раце се потребни околу 10 секунди.

loading...