Како да ја изведете позата “69”

Loading...

Позата “69” се однесува на телесна конфигурација која ви овозможува на вас и вашиот партнер истовремено пружање на орален секс. Оваа поза се вика “69” поради начинот на кој таа изгледа кога вие и вашиот партнер ги позиционирате вашите усти до гениталиите. И додека ова може да бара малку повеќе координација и меѓусебна доверба за разлика од другите пози, напорот секако ќе ви се исплати.
Постојат неколку начини на изведба на оваа поза. Ако сакате да го контролирате притисокот кој ќе го добиете, обидете се со позицијата – девојка одозгора. Пречекорете ги градите на вашиот дечко, соочувајки се со неговите прсти, потпрете се  нанапред, и исправете ги вашите нозе, па ќе имате лесен пристап до неговиата област под појасот, а тој ќе има пристап до вашата. Друг начин да се испроба оваа поза е вашиот партнер да лежи по должината на креветот со главата висејќи на работ на креветот, додека вие стоите на подот над него. Започнете со бакнување на неговата уста, а потоа ползете преку него врз креветот, лижете го надолу почнувајки од градите па сè до неговите препони додека вашите усни не се најдат на гениталиите.
Ако ви стане досадно да бидете одозгора, или пак само сакате да му ги препуштите уздите на вашиот дечко, лежете назад па тој нека ве пречекори. Една од предностите на оваа поза: Рацете ви се слободни. Нежно милувајте ги неговите тестиси и перинеумот – нервниот пакет е лоциран на кожата помеѓу неговиот задник и тестисте – движејќи ја вашата уста во тој дел, ќе му испратите струи на задоволство.
Конечно, стигнувате до моментот, каде што и двајцата лежите на вашите страни свртени еден кон друг, со вашите усти насочени директно кон гениталиите на партнерот. Ако ги наведнете нозете на колена и ги ставите рамно на креветот, можете да ги користите бутовите како перница за да се одморат вашите глави.
Сите овие позиции можат да бараат малку повеќе напори. Трикот е да експериментирате додека не дознаете што најдобро функционира за двајцата. Исто така, не полудувајте доколку вашите еротски напори не резултираат со неверојатен оргазам. Некои луѓе сметаат дека е тешко да се сконцентрираат на нивното сопствено задоволство, додека се фокусираат на задоволството на нивниот партнер. Доколку е така, само уживајте во чинот онаков каков што е – неверојатен секси, интимен начин за вас и вашиот партнер да се поврзете и возбудите меѓусебно.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Позата “69” се однесува на телесна конфигурација која ви овозможува на вас и вашиот партнер истовремено пружање на ора

loading...