Како да ја перете облеката за време на пандемија?

Loading...

Ако ја перете облеката затоа што сте загрижени дека сте биле изложени на коронавирусот, следете ги овие едноставни совети:
-Не ја тресете облеката во затворен простор за да не го распрснете вирусот низ воздухот.
-Ставете ја облеката во машината за перење.
-Исперете ја облеката на највисока температура што е дозволена за тој тип на ткаенина.
-Испраната облека темелно исушете ја пред да ја спакувате или носите повторно

loading...