Како изгледа една модна ревија во Авганистан

Loading...

Во земја каде што жените не излегуваат на улица без превез а насилството врз нив е често, модните ревии се ретки. Но група ентузијасти успеа да организират ревија во еден ресторант во Кабул. Организатор на ревијата е невладината организација “Young Women for Change”.
Имено, во модната ревија учествуваа седум девојки и три момци. Тие претставуваа 33 модели облека меѓу кои фустани со кратки ракави, фармерки, туники но и традиционални облеки.
Една од учесничките изјави дека многу е важно младите во Авганистан да ризикуваат, да прават работи кои можеби на многу во земјата нема да им се допаднат но, само така можат да направат некои промени.

Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Во земја каде што жените не излегуваат на улица без превез а насилството врз нив е често, модните ревии се ретки. Но група ентузијасти успеа да орг

loading...