Како итриот студент си добил 6-ка?

Си бил младич на испит по логика и професорот му вели: – Ќе ти ставам 5 зошто ништо не знаеш! А студентот му враќа: – Професоре, а може ли јас да ви поставам едно прашање од вашата област… Ако ми одговорите точно, ставете ми 5 и си одам, ако не ми одговорите точно ставете ми 6 и ќе ви го кажам одговорот! Професорот се сложил, а студентот му го поставил прашањето: – Што е легално, а не е логично; што е логично, а не е легално и што е ни легално, ни логично? Професорот по долго размислување се откажал и му ставил 6ка на студентот, а студентот му го кажал одговорот: – Вие имате 61 година и имате сопруга од 24 години, што е легално, а не е логично! Вашата сопруга има љубовник на нејзина возраст, што е логично, а не е легално! Вие на нејзиниот љубовник му ставате 6, што не е ни легално, ни логично!Си бил младич на испит по логика и професорот му вели: – Ќе ти ставам 5 зошто ништо не знаеш! А студентот

Пронајдете не на следниве мрежи: