Како настанле вицовите за плавуши

Loading...

Стереотипот за русокосите низ историјата може да се разгледа од два аспекти. Првиот е дека русокосите се убави и привлечни девојки, а вториот е дека тие го користат изгледот за да го добијат тоа што го сакаат, а не интелегенцијата. Општото мислење на луѓето е дека русокосите се помалку сериозни и по неинтелегенти од бринетите. Корените на ова приказна потекнуваат од Европа каде русокосите биле претставени како “глупави“ во филмот “ Les curiosites de la Foire “ каде била исмејувана една французинка, куртизана по име Росали. Мерлин Монро е уште еден пример за русокоса која се претставуваше како “глупава плавуша“ во јавноста и е славна само поради изгледот. Koe e вашето мислење? Еве една доза на вицови за плавуши:
1.Како плавуша го пали автомобилот?- Скокнува на хаубата и почнува да се расоблекува.
2.Зашто Јапонците се најпаметна нација?-Затоа што немаат плавуши.
3.Како се колне плавуша?-Невина сум, жими децата!
4.Зашто плавуша јаде весници?-Зашто сака да чита во себе!Стереотипот за русокосите низ историјата може да се разгледа од два аспекти. Првиот е дека русокосите се убави и привл

loading...
Loading...